Фестивал права детета

Наша школа је низом активности укључена у Фестивал права детета, главне активности планиране су за 19.новембар али и до тада ми смо се потрудили да се и преко других институција укључимо у разне активности.

Тим поводом Саветовалиште за младе „Нови Сад“ у сарадњи са нашом школом на истом учествује са темом „Подизање свести деце о здравим стиловима живота као право сваког детета у циљу здравог одрастања“

Ученици и запослени Основне школе „Јован Јовановић Змај“ у Сремској Каменици ове године су се прикључили својим учешћем обележавању Фестивала права детета. Фестивал права детета почео је 20. Октобра а завршава се 20. Новембра када ће се и обележити Међународни дан детета.

Наша школа на истом учествује са темом „Подизање нивоа свести о здравим стиловима живота као право сваког детета у циљу здравог одрастања“ на коју су представници Саветовалишта за младе у нашој школи  одржали предавања кроз 10 радионица. Циљана група су били ученици првих и трећих разреда.

За ученике првог разреда предавање је одржала Драгана Јерић из саветовалишта за младе на тему – „Лична хигијена“, Ученици су овом приликом кроз причу и разговор са стручњаком могли да добију најважније информације о важности одржавања личне хигијене, правилном прању руку…

За ученике трећег разреда одржано је предавање на тему– „Правилна исхрана и физичка активност“, предавање је одржала Драгана Јерић из саветовалишта за младе. Ученици су овом приликом кроз причу и разговор са стручњаком могли да добију најважније информације о здравој исхрани и важности физичке активности за правилан развој и раст.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

− 3 = 1